06-53995993
Klantbeoordeling: 5 - 16 beoordelingen
  • Levering met compacte auto's

  • Zeer ruim assortiment

  • Gewogen hoeveelheden

  • Persoonlijk contact

Basaltzuilen (bigbags)

Basaltzuilen (bigbags)

€164,00

Zeefmaat:

Verpakking:

Basaltzuilen

Basalt wordt in Nederland veel toegepast als zeewering, in kademuren, op golfbrekers en strandhoofden maar tegenwoordig ook steeds vaker in siertuinen en landschapsontwerpen. Door de vorm zijn basaltzuilen als een puzzel in te passen en door onregelmatigheden langs de zuil ontstaat een sterk onderling verband. Het hoge soortelijk gewicht van circa 2,9 ton/m³ en de hardheid van het materiaal maken het bij uitstek geschikt. De meeste basalt komt uit het Westerwald en de Duitse Eiffel. De vorm van basaltzuilen is natuurlijk, en ontstaan bij het stollingsproces, zij zijn dus niet machinaal in deze vorm gehakt. Er is ook Basalt in de vorm van breuksteen, deze stenen hebben niet de karakteristieke zuilenvorm.

Basaltzuilen zijn een unieke toevoeging aan elk landschaps- en tuinontwerp. Basalt is een vulkanisch stollingsgesteente dat gevormd wordt door de stolling van lava. De stolling van het Basalt vindt plaats aan het aardoppervlak en daarom is Basalt een uitvloeiingsgesteente. Deze prachtige stenen kolommen zijn gevormd door vulkanische activiteit en hebben een opvallende natuurlijke uitstraling. Basaltzuilen worden vaak gebruikt als decoratieve elementen in tuinen, parken en openbare ruimtes vanwege hun duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht.

Duurzaamheid en onderhoud

Basaltzuilen zijn van nature zeer duurzaam en bestand tegen de elementen. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor buitenprojecten waar weer en wind een belangrijke rol spelen. Basaltzuilen vereisen weinig tot geen onderhoud, wat ze een zeer praktische keuze maakt voor drukke tuiniers en landschapsarchitecten.

Esthetische aantrekkingskracht

Een van de grootste voordelen van basaltzuilen is hun esthetische aantrekkingskracht. Deze natuurlijke stenen kolommen hebben een unieke uitstraling die perfect past bij moderne of rustieke landschapsontwerpen. Ze kunnen worden gebruikt om een stijlvolle afscheiding te creëren tussen verschillende delen van een tuin, of als accentstuk in een waterelement.

Veelzijdigheid

Basaltzuilen zijn zeer veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Ze kunnen worden gebruikt om een pad of oprit te markeren, als decoratief element in een tuin of park, als trap of als zitplaats. Basaltzuilen worden vaak gebruikt in combinatie met andere natuurlijke materialen zoals grind, split en zand om een landschap te creëren dat zowel functioneel als mooi is.

Milieuvriendelijk

Basaltzuilen zijn een milieuvriendelijke keuze omdat ze van nature voorkomen en geen schadelijke chemicaliën bevatten. Ze zijn ook een duurzame keuze vanwege hun lange levensduur en weerstand tegen slijtage. Basaltzuilen zijn ook verkrijgbaar in verschillende afmetingen en vormen, zodat u kunt kiezen welke het beste past bij uw ontwerp.

Basaltzuilen zijn een duurzame, esthetische en veelzijdige keuze voor elk landschapsontwerp. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden, weerbestendig en een natuurlijk alternatief voor veel synthetische materialen. Of u nu een moderne of rustieke look wilt creëren, basaltzuilen zijn een uitstekende keuze voor uw tuin of openbare ruimte.

 

Steensoort: Basalt
Kleur: Antraciet zwart
Soortelijk gewicht: 2,9
Oppervlakte: Breuksteen
Formaat: 10-20 cm hoog
Hoeveelheid: 250 kg, 500 kg, 750 kg, 1000 kg, 1250 kg, 1500 kg, 1750 kg, 2000 kg
0 sterren op basis van 0 beoordelingen