06-53995993
Klantbeoordeling: 5 - 16 beoordelingen
 • Levering met compacte auto's

 • Zeer ruim assortiment

 • Gewogen hoeveelheden

 • Persoonlijk contact

Splitplaat 120 x 80 x 2,5 cm PER PALLET (76,8 m2)

Splitplaat 120 x 80 x 2,5 cm PER PALLET (76,8 m2)

€752,00
Levertijd: ca. 5 werkdagen

LET OP: SPLITPLATEN WORDEN IN DE REGIO WAAR GRATIS WORDT BEZORGD ALLEEN IN COMBINATIE MET SIERGRIND OF SIERSPLIT GELEVERD.

 

GRAVEL PRO SPLITPLATEN: Kwaliteit splitplaten met sterk anti-worteldoek

Gaat u een voetpad, oprit of parkeerplaats aanleggen van siergrind of siersplit? Dan kunnen splitplaten niet ontbreken! De Gravel Pro splitplaten zorgen ervoor uw siergrind of siersplit niet verschuift en voorkomen ook spoorvorming. Zo is uw nieuwe halfverharding prettig beloop- en berijdbaar, ook voor degene die gebruik maken van een fiets, rolstoel of rollator. Tevens is uw oprit of voetpad stiller tijdens het betreden doordat de siergrind of siersplit stabiel blijft liggen.

Gravel PRO is een polypropyleen honingraat plaat geproduceerd d.m.v. gedetailleerde spuitgiettechniek. Hierdoor ontstaat een sterke en draagkrachtige plaat; esthetisch verantwoord met een consistente wanddikte. Een ultrasoon lasprocedé zorgt voor interne sterkte, vooral in horizontale richting. Om er voor te zorgen dat de siergrind of siersplit niet door de Gravel PRO plaat weg kan zakken, is onder de plaat een geotexiel op thermische wijze aangebracht. Dit maakt de Gravel PRO waterdoorlatend, onkruidwerend en kan in één handeling worden gelegd. Vervolgens kan de Gravel PRO plaat direct met siergrind of siersplit worden gevuld.

De open structuur van de platen zorgt ervoor dat hemelwater meteen doorgegeven wordt aan de onderliggende laag; er zijn geen kolken en riolering nodig. Zo wordt de riolering ontzien, het is beter voor de grondwaterstand en het bespaart kosten voor materiaal en arbeid.

De Gravel PRO platen zijn toepasbaar voor tuinen, parken, parkeerplaatsen, glazenwasserbanen, calamiteiten paden, groendaken, begraafplaatsen, terrassen, boomspiegels, opritten, waterpasserende en waterhoudende oplossingen enz.

De platen zijn eenvoudig in elke vorm op maat te zagen met behoud van de sterke honingraat celstructuur. Hierdoor is de Gravel PRO plaat uitstekend te gebruiken rond bomen, struiken of hekwerken. De flexibele plaat is zonder verkeersbelasting goed toepasbaar bij glooiingen of tegen een talud.

De Gravel PRO platen zijn leverbaar in 25, 30 of 40 mm hoog. Voor oppervlakken met hogere belasting zoals opritten of parkeerplaatsen adviseren wij de 40 mm hoge plaat.

 

De voordelen op een rij:

 • Materiaalsoort: PP heeft een lange levensduur en is slagvast.
 • Druksterkte: In z’n klasse niet te evenaren druksterkte (door TNO getest).
 • Productie: Word geproduceerd in Nederland; minder transport = een lagere CO2 uitstoot.
 • Volledig recyclebaar
 • Snel en eenvoudig te leggen.
 • Geen riolering of kolken nodig: hemelwater direct naar grondwater.
 • Volledig waterdoorlatend en onkruidwerend.
 • Goed begaanbaar te voet, met rolstoel, rollator, fiets of kinderwagen.
 • Vrijwel onderhoudsvrij.

 

Hoe leg ik splitplaten?

Het aanleggen van de Gravel PRO splitplaten is een eenvoudige klus met de onderstaande stappen:

 1. Leg een goede, stevige fundering aan van 10-12 cm voor looppaden en 20-30 cm voor opritten en parkeerplaatsen. Wij raden aan gebruik te maken van gebroken puin met hieronder antiworteldoek. De gebroken puin dient voldoende verdicht te worden zodat een stevige fundering wordt gerealiseerd.
 2. Egaliseer de puinlaag met een laag straatzand, zo zal het siergrind of siersplit gelijkmatig komen te liggen.
 3. Plaats opsluitbanden of kantopsluiting rondom uw siergrind of siersplit veld voor extra stevigheid. U doet dit door een geul te graven, hier de opsluitbanden of kantopsluiting in te plaatsen en weer dicht te gooien met zand. Zorg ervoor dat u dit goed aanstampt.
 4. U kunt nu de splitplaten leggen. Voor meer stabiliteit over het gehele oppervlakte adviseren wij u om dit te doen in halfsteensverband. Voor grotere oppervlakten dient u rekening te houden met uitzetting, houdt hierbij 1 cm rondom de platen afzonderlijk ruimte vrij.
 5. Vul de splitplaten met siergrind of siersplit. De platen worden gevuld met een overhoogte van 1 tot 1,5 cm.

 

 

 

 

Lengte: 120 cm
Breedte: 80 cm
Hoogte: 2,5 cm
Belastbaarheid: Max. 1000 ton/m2 gevuld
0 sterren op basis van 0 beoordelingen